PIET BAKKER Buitendag goed bezocht bij Streekmuseum Vredegoed

Alle foto's van de Piet Bakker Buitendag 2015

Op zaterdag 31 oktober 2015 vond voor de tweede keer de Buitendag plaats op Streekmuseum Vredegoed. Dit jaar is deze dag vernoemd naar de begin dit jaar overleden Piet Bakker, die deze dag in het leven heeft geroepen. Als dank voor zijn bijdragen als vrijwilliger aan ons museum, en zijn liefde voor de natuur, heeft het bestuur deze NATUURDAG naar hem vernoemd. Wederom was het weer ons welgezind. Vele voorbereidingen waren aan de opening rond 11.00 uur vooraf gegaan om zoveel mogelijk publiek op gepaste wijze te kunnen ontvangen. Eén van de schapenstallen werd leeg gemaakt voor het plaatsen van een 20-tal kramen.

DSC_1839 DSC_1840


De tweede schapenstal werd gebruikt als extra parkeerruimte. Ook aan de overzijde van Boerderij en Streekmuseum Vredegoed op de Heuvellaan werd ruimte in het weiland vrijgemaakt voor parkeerruimte.
Tijdens de opening en de lunch speelde het Maarssens Blaasorkest gezellige muziek.

DSC_1833

Ze stonden of zaten in de zon te blazen en het publiek genoot. Tussendoor volgde muziek van een prachtig draaiorgel.

151031 Organisator Johan van Geffen
Johan van Geffen de organisator van de Buitendag voor het dansorgel Th. Mortier.

Gelukkig was het ook af en toe rustig om van de vogels en de rust van de omgeving te kunnen genieten

144636863041992_15175537_1280


Rond 400 gasten bezochten onze locatie, en genoten van een kopje koffie of thee, verse appeltaart en / of een heerlijke pannenkoek
. Er zijn door jonge en doorgewinterde vrijwilligers ruim 250 pannenkoeken gebakken.

DSC_1834Vele bezoekers kwamen zoals gevraagd op de fiets of wandelend. Het Rad van Fortuin draaide drie keer deze dag waarbij mooie prijzen beschikbaar waren gesteld door de aanwezige standhouders en een aantal regionale bedrijven. De familie Bakker, voor wie de Piet Bakker Buitendag zeker een bijzondere dag is, was vooraf actief geweest met het bakken van 21 appeltaarten. Daarnaast werd tijdens de dag door Koen Bakker 20 pond paling gerookt voor de liefhebbers. Diverse vrijwilligers leverden nog meer appeltaarten aan om uit te serveren aan onze bezoekers.
De Brandweer stond klaar voor de enthousiastelingen om het vuur van een in brand staand huisje te laten blussen en een ritje met de open wagen ‘Opoe’ te maken.

P1050872


De topattractie volgde in de middaguren. Een prachtige roofvogelshow van de organisatie "
Hunters of the Sky" vond twee keer plaats in de schapenwei. Er kwam veel jong publiek op af en enkele kinderen hebben ‘geholpen’ tijdens de show.’

IMG_20151031_144529159

Kun je een uil horen vliegen? En wat is het geluid dat een grote ijsvogel maakt?’ Een zeer leerzaam verhaal volgde over een grote kraai die de soms achtergelaten plastic doorspitte van mensen die na de picknick in de natuur achterblijft. Dat achterlaten van rommel in de natuur schadelijk is voor zowel mens als dier, werd iedereen wel duidelijk.

DSC_1850

DSC_1851

© 2018 Nico Witkamp Contact Me