Persbericht

Logo Rustpunt
Recreatieseizoen geopend met nieuwe Rustpunten

Met vijf nieuwe Rustpunten in Utrecht-West heeft Jaap Verkroost, voorzitter van de gebeidscommissie Utrecht-West, het recreatieseizoen geopend. Op donderdag 7 april opende hij Rustpunt Vredegoed in Tienhoven en daarmee symbolisch ook de vier andere nieuwe Rustpunten in de regio. Rustpunten zijn kleinschalige voorzieningen op het platteland, waar horecavoorzieningen. Met de opening van deze vijf Rustpunten is een netwerk van 50 van dergelijke punten in Utrecht-West gecompleteerd.


Jaap Verkroost verrichtte de openingshandeling geheel in stijl van de regio Tienhoven: hij baggerde in een sloot met een baggerbeugel een kop en schotel op, die model staan voor de koffie en andere versnaperingen die kunnen worden genuttigd in een Rustpunt.

Jaap Verkroost roemde in zijn toespraak het initiatief dat vanuit de streek zelf kwam. Het programmabureau Utrecht–West en de provincie Utrecht hebben de realisatie van harte ondersteund. Rustpunthouders zijn goede ambassadeurs van hun gebied en hebben allemaal een locatie op het platteland waar iets te beleven of te zien valt. De Rustpunten sluiten ook mooi aan op het wandelknooppuntennetwerk dat momenteel in de provincie wordt uitgerold.

Voorafgaand aan de opening sprak Hans Schuman, voorzitter van Stichting Streekmuseum Vredegoed, een welkomstwoord. Hij gaf aan dat een Rustpunt eigenlijk een punt is vanwaar met nieuwe energie nieuwe activiteiten worden ontplooid. Rustpunt Vredegoed is gesitueerd in het Streekmuseum Vredegoed, vallend onder de Stichting aan de Heuvellaan in Tienhoven.
Fred Heemskerk, directeur van Stichting Rustpunt, complimenteerde alle Rustpunthouders die hun locatie openstellen voor recreanten. Het platteland wordt er aantrekkelijker en toegankelijker van en het versterkt andere economische activiteiten. Ook deelde hij complimenten uit aan de initiatiefnemer: José van Miltenburg, adviseur plattelandsontwikkeling.

Opening Rustpunt

De vijf nieuw geopende Rustpunten zijn:

Landwinkel de Groene Ham, Parkweg 22A, 3451RJ, Veuten
Streekmuseum Vredegoed, Heuvellaan 7, 3612BA, Tienhoven
Kaas- en ijsboerderij De Willigen, Nigtevechtseweg 188, 3633XX, Vreeland
Geitenhouderij De Hooge Kamp, Voordorpsedijk 31, 3737BL, Groenekan
Landwinkel de Groenekan, Nieuweweteringseweg 139, 3737MG, Groenekan


De adressen van overige Rustpunten zijn te vinden op de website www.Rustpunt.nu

Nadere informatie:
José van Miltenburg, projectleider (06-47452979)

© 2018 Nico Witkamp Contact Me