Programma 2018

Helaas, maar aan alle mooie dingen komt ook een einde.
De prachtige tentoonstelling welke middels beelden uit het boek “Langs de Vecht”, in opdracht van Verkade geschreven door Jac. Thijsse, en de foto’s van heden een prachtig beeld geven van de Vecht in al zijn schoonheid. Deze tentoonstelling is nu nog in het Streekmuseum Vredegoed te bezichtigen maar eindigt op 12 augustus a.s.
We gaan dan met spoed een nieuwe tentoonstelling opbouwen welke wordt geopend op woensdag middag 15 augustus. Dit belooft wederom een prachtige expositie te worden van schilderijen, aquarellen met het thema “Landelijk”. De tentoongestelde werken zijn gemaakt door leden van de teken- en schildervereniging voor volwassenen “Artivaria”. Deze vereniging geeft geen cursussen, maar biedt gelegenheid aan haar leden om met elkaar tot een artistieke prestatie te komen. Tijdens deze gelegenheden is er professionele docent aanwezig.
De tentoonstelling duurt tot 27 oktober 2018. Het einde van ons museumjaar met de traditionele afsluiting d.m.v. de alom bekende Piet Bakker Buitendag.
De toegangsprijs voor deze dag is gratis.
Mocht u de permanente tentoonstelling van het museum op die dag ook willen bezoeken dan betaalt u
€ 3,50 per persoon.


onbekend


De expositie “Verkade langs de Vechtstreek” komt deze zomer naar Streekmuseum Vredegoed in Tienhoven/Oud-Maarsseveen!
Een stukje geschiedenis: In 1915 kwam het Verkade-album “De Vecht” uit, een overzicht van aquarellen en pentekeningen van onze streek met teksten van Jac. P. Thijsse. De kunstenaars Jan Voerman jr., Willem Wenckebach en Edzard Koning maakten de aquarellen aan de hand van het verhaal van Jac. P. Thijsse.
Honderd jaar later, in 2015, is door het Vechtstreekmuseum een tentoonstelling ingericht.
Deze tentoonstelling omvatte zo’n 27 uitvergrote aquarellen/pentekeningen; naast elke aquarel is een foto van de tegenwoordige situatie geplaatst. De foto’s zijn gemaakt door leden van de Foto-en Videoclub Loenen, nl. Co Boomgaard, Giel Gulpers, Fred Heubel, Gerhard Hof, Corrie Kok, Ron Noordenbos en Stephen van Santvoort. Daarnaast hebben de leden van de club de plekken die zijn afgebeeld, bezocht en gefotografeerd.

Van 5 juni – 12 augustus 2018 kunt u deze veelomvattende expositie bekijken in Streekmuseum Vredegoed aan de Heuvellaan 7, 3612 BA Tienhoven/Oud-Maarsseveen. Een groot aantal uitvergrote aquarellen met bijbehorende recente foto’s zijn hier te zien. deze tonen een zeer goede weergave van de bezienswaardigheden van vroeger langs de Vecht (het gebied van Utrecht Weerdsluis tot Weesp).

Pasted Graphic

Boeiend voor iedereen die geïnteresseerd is in de mooie, historische Vechtstreek en voor iedereen die van aquarellen en foto’s houdt!
Welkom in Streekmuseum Vredegoed die met deze expositie weer bewijst een goede neus te hebben voor kwaliteit.
Het museum is open op woensdag, zaterdag en zondag van 13.00-17.00 uur
Toegang € 3,50 p.p.Van 13 februari tot 3 april
De schilders Gerard Hamming en Maja Roeleveld, de beeldend kunstenaar Gio Flantua, de fotografe Anneke van Leersum verzorgen de eerste groepsexpositie van dit jaar in museum Vredegoed. De diversiteit aan stijlen, materialen en onderwerpen zorgt voor een uiterst boeiende tentoonstelling.

Pasted Graphic Pasted Graphic 1


Vier kunstenaars met hun eigen invalshoeken en bronnen van inspiratie...veel creativiteit bij elkaar de komende periode!
Van 13 februari tot 3 april is deze gevarieerde expositie te bekijken.
Tot 24 maart – Lammetjesdag! - uitsluitend op afspraak, daarna open op woe, za en zo van 13.00-17.00 uur.
Het museum is tot 24 maart alleen toegankelijk op afspraak voor groepen van 5 of meer personen
via 06-28 35 24 89. Na 24 maart is het museum geopend voor bezoekers:  iedere wo mi, za mi en zo mi van 13.00 uur tot 17.00 uur.


onbekend

© 2018 Nico Witkamp Contact Me